Teniszikonokkal játszhat Szellő István

A teniszlegenda Ivan Lendl, a ma leginkább öt gyermekének élő apa is itt lesz Budapesten az év legnagyobb teniszünnepén. Az érdeklődők nemcsak látványos show-ra, de kemény csatákra is számíthatnak, és a sportág jelenlegi legnagyobb világklasszisait is testközelből láthatják.

Tavaly Budapest legismertebb bevásárló utcáját, a Váci utcát egy napra rendhagyó teniszpályává alakították, és világsztár teniszezők szórakoztatták a közönséget. Ez is a Tennis Classics elnevezésű gála része volt. Ahol egy éve olyan teniszlegendák jelentek meg a magyar fővárosban, mint a svéd klasszis, hatszoros egyéni Grand Slam győztes Stefan Edberg. A bohókás francia-kameruni Yannick Noah, vagy éppen az 1987-es wimbledoni bajnok, a vagány ausztrál Pat Cash.

Valami hasonlóra számíthatunk idén is. Ma bejelentették, hogy októberben újabb hat világklasszis teniszbajnok érkezik Budapestre. A névsort pedig lehetne egyszerűen toplistának is nevezni. A legendás Ivan Lendl, Mets Wilander és a labdazsonglőr Mansour Bahrami mellett idén a mai tenisz legnagyobbjai is itt lesznek: Szávay Ági, Robin Söderling, és az idei wimbledoni döntős Tomás Bardych is elfogadták a magyar szervezők és az egykori szintén világklasszis Taróczy Balázs meghívását.

A rendezvény pedig éppen azért jött létre, hogy azokat a teniszcsillagokat, akiknek a pályafutását csupán a tévében követhettük, most élőben is láthassa a magyar közönség. És nem csak egyszerűen meccsek, hanem valóságos tenisz showt is ez. Hiszen ezeknek a mérkőzéseknek nincs valós tétjük, így a klasszisok is inkább a játék szépségeit mutatják meg: igazi örömjátékot.

Temesvári Andrea, minden idők legsikeresebb magyar teniszezőnője is pályára lép, valószínűleg párost játszik majd a szintén világklasszissá érett Szávay Ágival. De valamelyik világsztárral játszhat majd Szellő István is, aki bár annak idején a vívásban jeleskedett, máig teniszezik. Azt mondja, szerinte ez nem csupán egy gála lesz, hanem egyben kemény meccseket is láthatunk majd. Hiszen élsportolókról van szó.

A riportot itt nézheti meg!


A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Ezel - Bosszú mindhalálig
29. Ali már a kezében tartja Ömer aktáját, amikor a...
Kölyökklub
Benne: . Dóra, a felfedező - Feliratozva is látható...
Ízes élet - Mautner Zsófival
Háziasszony: Mautner Zsófia Az Ízes élet nem egy ...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter