GALÉRIA

Mautner Zsófi

Mautner Zsóifa Magyarország egyik legolvasottabb gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője.


Közgazdász, hat nyelven beszél, 2009-ben pedig sikeres brüsszeli diplomatapályáját cserélte fel szenvedélyére, a gasztronómiára, azóta sikerlistás szakácskönyvek szerzője, számos magazinban publikál, rengeteg kulináris projekt ötletgazdája, közreműködője, vagy résztvevője, a hazai gasztronómia egyik legszínesebb egyénisége. Legutóbb a Frankfurti és a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvfesztiválok vendégeként tartott modern magyar főzőbemutatót nemzetközi közönségnek. Receptjeit sokezren követik és főzik, vele főzni rajongói szerint olyan, mintha mindig ott állna az ember mellett egy segítőkész barátnő.

Éjjel-Nappal Budapest
Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői fiatalok, akik ...
Tuti gimi
Lucas és Peyton elköltözése után Brooke úgy érzi, J...
Az örökség
Anibal megígéri Chaconnak, hogy segít neki eltűnni, ...
A mentalista
Egy gyártelep tartályában holttestet találnak. Kider...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter
Üdvözlöm Karlsruhebol, nagyon örvendek annak, hogy sikerült Önt felfedeznem az Internetten keresztül. A receptjeit már többször kiprobáltam és mondhattom azt,hogy mostanáig minden jól bevált. hilde
Név | 2014-05-28 14:45:20
Kedves Zsófi, szeretném megkérdezni hogy hol lehet hozzájutni a bambusz pároló edényhez. köszönettel
Név | 2014-02-21 15:21:40
Imádom az ételeidet ,finomak és könnyenelkészíthetők. Jól tetted hogy feladtad az előző életed a kedvtelésedre ,mert különben szegényebbek lennénk ezek nélkül a jó kis receptek nélkül !
SZÁNTIMARCSI PÉCS | 2014-02-13 21:38:47
Kedves Zsófi! Mi imádjuk Önt! Nagyon kedvesen adja elő a recepteket és jó tippeket is ad hozzá.Minden reggel ott ülünk a megadott időben a TV előtt és várjuk Önt.További sok sikert kívánunk. kevemarta@gmail.com
Név | 2014-02-12 17:54:48
kedves Zsófi! Kért recepteket, pl. a datolya szilva desszert készitésénél. Én jól megmosom, 4-be vágom,és gyorsan megeszem.utánna gyalog átsétálok valamelyik hídon budára,meg vissza, közben nézegetem a még iskolás,de már 100 kilos,lányokat,hogy vajon, hogyan jutottak ideág és azt gondolom,hogy a vajon piritott,kekszmorzsás,vastagon mézes,tejszines sajtos,tejfölös égetett olivaolajon piritott dolgokat,datolyás parféval lenyomatva. Üzenem neik,hogy még van esély! Csak a datolya szilvához ne egyenek fagyit,meg vajas kekszet, hanem helyette űljenek be 1 kád hidegvízbe és savanyú cukrot szopogassanak egésznap! Tuti fogyás!!
sára | 2014-01-16 12:40:28
Kedves ZSófi!A müsorod nagyon tetszik,majdnem minden reggel megnézem,de egyről lemaradtam,ahol egy remek összeállitású gyógyitalt közöltél méz,kurkuma,......stb ,és én nem találok rá.Ha megkérhetnélek,küld el az összeállitást,mert az unokáimnak nagyon jó lenne.Előre is köszönöm a szives válaszodat! Elvira
harkaelvira@gmail.com | 2014-01-14 16:53:03
Kedves Zsófia! A műsorod épp úgy tökéletes,ahogy van! Azoknak az embereknek szól,akiknek ez a stílus tetszik. Akiknek nem,azoknak pedig ott van a többi csatorna főzőműsora,nézzék azt,de ezt ne kritizálják! Sokkal többen vagyunk,akik izgatottan várjuk mindennap Zsófit a maga természetes, közvetlen,baráti stílusával. Megjegyzem,hogy nem sok séf mondja el a titkot,a fortélyokat és a praktikákat,amitől másnak is sikerélménye lehet a konyhában. Köszönöm Zsófi az önzetlenségedet és ezt a sok jó tanácsot és ötletet!!! Boldog Karácsonyt kívánok! Brigi
Név | 2013-12-18 09:48:51
Kedves Zsófi! Érdeklődöm, hogy még karácsonyig hol és mikor dediálja (vagy egyáltalán dedikál-e még) legújabb könyvét a fözöiskolát? Sajnos egy kicsit elkéstem vele. Hogyan pótolhatnám? Üdv. Boros Júlia
Név | 2013-12-17 10:02:01
Egy reggeli rádióműsorban hallottam Öntől egy halászlé receptet, ám ez lazacos-tejszínes volt.Hol találom ennek a receptjét? Szeretném karácsonykor elkészíteni.Köszönettel, Andrea (albveres@freemail.hu)-
Név | 2013-12-15 16:29:45
Több alkalommal csináltam csoki brownit és nagyon száraz lett. Nem tudim miért? Kérlek szépen a te rcepted szerint ird meg, hogy milyen. K Ezen kivülszuper a müsorod éa egyszerüen kövezhető és finom minden recepted.Köszönettel. Marika
Kedves Zsófi | 2013-12-07 10:01:34
A napokban láttam az RTL-n az olasz mandulatorta liszt nélküli elkészítését, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy a hozzávalókból mennyi kell egy adaghoz. Videón sajnos a műsor "visszanézése" számomra nagyon bonyolult és nehézkes, csak a szövegre lenne szükségem. Köszönettel és üdvözlettel: Tubáné Ildikó E-mail: mmmuhely@hotmail.com
Tuba Lászlóné | 2013-11-24 15:18:14
Kedves Zsófi!Néhány hete főzött kacsamellett szilvamártással és rösztivel. Hol tudom elolvasni a röszti receptjét? Köszönettel: Éva
Éva | 2013-11-19 10:44:23
Kedves Zsófi! Nagyon örülök, hogy megtaláltam színvonalas műsorát! A sütőtök saláta lenyűgöző! Vajon nyers céklával is működne? Kérem, ajánljon olyan céklaételt, ami nyers, mert én csak az ecetes savanyúság alakjában ismerem! Köszönöm, J
JuditB | 2013-11-18 14:07:37
Kedves Zsófi! Köszönöm a receptjeit, mert felfrissíti a megszokott fogásokat! Többet elkészítettem már, és nagy sikert arattak. Könnyen érthetőek a receptek,és nagyon élvezetes a hozzá fűzött magyarázat is. Köszönöm!
Név | 2013-11-15 16:25:04
Kedves Zsofi! A mai mandulatorta receptjehez vegul is nem lehet tudni mennyi olaj kell, nem irta a receptben sot onok sem mondtak meg - szuksegem lenne ra. Nagyon szeretem a musorat es kulon koszonom a hasznos tippeket, imadok sutni-fozni,rengeteg jo receptem van, de ugy erzem mindig tanulok valamit. Tovabbi sok sikert a musorhoz! Leda 2013.11.15
Név | 2013-11-15 14:49:58
RTL Most-on szépen visszanézhető a műsor, a receptnél le lehet állítani, így könnyen leírható az. Én spec most néztem vissza a mai műsort, mert nekem meg a mandulatortájának a receptje kellene, viszont nem írták ki, hogy mennyi olajat használtak, szóval nekem meg annak a sütinek a pontos receptje kéne :-D
Judit | 2013-11-15 10:54:30
Kedves Zsófi! Amikor csak tehetem, nézem a müsorodat, söt sok ételt már el is készitettem receptjeidböl!Nagyon tetszenek az ételekhez elmondott bevezetöid is. Észrevételem csak annyi, hogy rövid ideig mutatják a hozzávalókat,és ezért néha bajban vagyok a a leirással. Köszönöm az élményt. Ildikó
Név | 2013-11-13 10:34:11
Szia Zsófi! Nagyon szuper amiket főzöl :) Köszönöm Hű néződ Krisztina
Név | 2013-11-07 09:30:57
Kedves Zsófi! Kérem szépen a Aloo gobi, füszeres, burgonyás-karfilos egytál étel receptjét részletesen feltenni, mert csak félig van leírva a receptek között. Segítséget köszönöm, Marianna.
Név | 2013-11-02 09:58:22
Nagyon szeretném a mai műsorban elhangzott lepény receptjét,mivel a neten nem találtam meg!!!Köszönettel!!! András
Lepény recept! | 2013-10-29 13:44:25
Kedves Zsófi! Tény, hogy hozzáértően és remekül kommunikál tudása átadása sorá. A negatív kommenteket illetőleg a szavak nem tudnak bántani, mert egyszerűen csak kiejtett vagy leírt gondolatok - mások gondolatai. További sikeres munkát kívánok!
Erős Anita | 2013-10-22 13:13:35
Kedves Zsófi! Ne törődjön a sok piszkálgatással,Ön nagyon szuper szakács, a lelkét is kiteszi, és ez sem elég. Ne törődjön senkivel, és továbbra is adja önmagát,már azon kapom magam, hogy ha valami jót akarok sütni-főzni,mindjárt Ön jut eszembe,és nem a Stahl,vagy más mint régebben.További erőt, egészséget ,üdv....
Név | 2013-10-22 09:14:17
Körteleves
Név | 2013-10-18 10:35:24
Túl sok, túl bonyolítva, követhetetlen, a kevesebb több lenne...szövegből is, az egyéniségéből is.
Megagigaiszonyat | 2013-10-17 13:45:15
Kedves Zsófia! Lenyen kedves hamár a tvben szerepel próbálja mellőzni a felesleges dumát,mert bosszantó.
Név | 2013-10-17 09:32:12
Kedves Zsófia! Szerintem nagyon jó, hogy az ételek történetéről is mesél. Igy a műsora még érdekesebb. Üdv. Lné
Név | 2013-10-16 21:16:04
Egyáltalán nem értek egyet Krisztina nevű hozzászóló és a név nélküli hozzászóló véleményével. Igen is a műsorban Mautner Zsófia nagyon jól érzékelteti az ételek hozzávalóinak főbb jellemzőit, pl.származását, illatát, ízét, stb. Főzés közben hasznos tippekkel, ötletekkel ismerteti meg az érdeklődőket. Számomra minden műsora élmény. Akinek ez "idegesítő" annak valóban érdemes mást néznie!!! Üdv. Boros Júlia
Név | 2013-10-16 21:03:06
Kedves Zsófia! Tetszenek adásai, csak lehetetlen követni. A megadott recepteket kis betűik miatt nem lehet elolvasni, pillanatok alatt leveszik a képernyőről, így nincs idő leírni. Ha ezen nem tudnak változtazni, akkor adják meg, hogy hol lehet megtalálni a neten. üdvözlettel Zsuzsa
zsuzsa | 2013-10-15 09:31:18
Szerintem szuper a műsor, és a sok érdekes és hasznos információ pont kitölti az üres részeket!!!! Gratulálok!!!
Név | 2013-10-12 17:39:37
Minden adásában a nagyon szó helyett az ISZONYAT hangzik el!!!Iszonyatosan egészséges,iszonyatosan finom,iszonyatosan jó,iszonyatosan szép,iszonyatosan tápláló,nem beszélve a borzasztóan szórol amivel gyakran váltogatja az iszonyat jelzőt!!!!Ezen az alapon a fúj jelzőt is használhatná,pl.fúj de szép,fúj de egészséges,fúj de finom,stb!!!Nálam ezzel a gyakran használt magyartalansággal teljesen elvonja a figyelmet arról amit csinál,értékelhetetlen!!!!!
ISZONYAT???? | 2013-10-11 23:38:47
Csatlakozom az előttem szólóhoz! A recept és az ötlet jó, de a sok felesleges beszéd és gesztus idegesítő. Biztosan jobban mutat ha rázogatja a haját az étel felett, de azért illene összefogni amíg főz.
Krisztina | 2013-10-04 20:57:32
nagyon sok fölösleges dolgot mond a fözömüsorban, ami egyáltalán nem érdekes, inkább csak unalmas, és idegesító. éppen ezért sokszor átkapcsolom. a kevesebb néha több.
Név | 2013-09-30 12:35:53
Kedves Zsófi!Töltött padlizsán receptet sajnos nem sikerült leirni.Nagyon szertném megtudni,hogy lehet a receptjeihez hozzájutni.Maradok tisztelettel Dobosné.
Dobosné | 2013-09-28 20:31:10
Kedves Zsófi! Szertném én is tudni,hol lehet megnézni receptjeidet.Eddig ha tehettem mindig megnéztem a müsoraidat és amit tudtam azt le is írtam,de nagyongyorsan eltünik a recept így néha hiányos a recept.További jó munkát kívánok és egészséget.Dobosné.
Dobosné | 2013-09-28 19:53:29
Kedves Zsófi! Annak ellenére, hogy már nyugdijas lettem, nem dicsekedhetek jó főzés tudással. Most viszont egyre többször kapok kedvet a műsor hatására a főzőcskézéshez. Már több receptet kipróbáltam az Ön hatására és egyre nagyobb lelkesedéssel teszem ezt. Élvezettel nézem szinte minden nap műsorát. Jó látni azt a szeretet és lelkesedést ami Önből árad. Tehát igaz az az mondás, hogy csak azt tudjuk jól csinálni, amit szeretünk. További jó munkát!! Gratulálok! Lipher Imréné
Név | 2013-09-26 09:54:51
Gyakorlott háziasszony vagyok aki imád főzni és sütni de a legjobban tanulni - ha van kitől. Úgy érzem, hogy Zsófitól érdemes tanulni korrektül elmondja a mennyiségeket megosztja tapasztalatait és természetes, nem "viselkedik" nálam a teltsége még hozzáad a műsorhoz, van egy olyan mondás, hogy ne bizzál a sovány szakácsban! Sajnálom hogy a délutáni ismétlés megszűnt ezzel sokan kimaradnak a műsor megtekintéséből, az is jó lenne, ha az egész heti műsorát egyidőben hétvégén megismételnék. Kívánok jó egészséget és őszintén írigylem azért, hogy azzal foglalkozhat amit szeret ez átjön a képernyőn is,köszönöm a finom recepteket és remélem nem veszi kedvét az egy-két igaztalan "gonoszkodás". Hűséges nézője : Misák Évi 67 éves Pécsről.
misu | 2013-09-10 16:26:47
Van esély arra,hogy az üzenetemet el is olvassa a kedves Mautner Zsófika??Ma a következő hangzott el Zsófi szájából:ez az étel borzasztóan egészséges!!!!Na már most azonnal felvetődik a kérdés,hogy BORZASZTÓ vagy EGÉSZSÉGES??? Miért kell elkorcsosítani a Magyar nyelvet ilyen idióta,nem odaillő jelzővel?????Főleg a Médiában ez nagyon felháborít!!!
Borzasztóan egészséges!!!! | 2013-08-25 13:54:51
Kedves Zsófi! Nagyon tetszik a műsor, nagyon jó, hogy elmondja az egyes anyagok mennyiségét. Amikor viszont írásban látható, kicsik a betűk, és hamar eltüntetik a képernyőről. A zene hangja engem is zavart, de talán már halkabb lett. Köszönöm a jó ötleteket. Éva
Név | 2013-08-12 14:09:15
Érdeklődnék,hogy a receptjeidet hol lehet megnézni? Köszönöm válaszod
Név | 2013-08-06 22:35:55
A tonhallal töltött paradicsom recepted ízlett.
Balázs Gábor Kálmán | 2013-07-29 14:14:15
Kedves Zsófi! Nagyon sokat hallok arról, hogy a kókuszolaj/zsír milyen egészséges. Az égési pontja magasabb, mint bármi másé. Állitólag az olaj (az olíva is) sütéskor már károsodik, mégis mindenki azt használja. Végigböngészve a gasztroblogokat, nem találom, hogyan érdemes és szabad használni. Örülnék, ha műsoraiban sütne-főzne vele, hogy okosabbak legyünk. Köszönöm!
Név | 2013-07-11 11:14:50
Zsófi olyan talpraesett és aranyos, hogy megéri nézni a műsorát még annak ellenére is, hogy maximum csak egy teát tudok elkészíteni! A 2013.07.09-es adásban készített parféval lehet megpróbálkozom én is! Sok sikert neked Zsófi! Aranyos és szép vagy! :-)))
T | 2013-07-09 18:35:49
hogyan tudnám elolvasni a recepteket,
kedves zsófia4 | 2013-07-01 14:38:57
Kedves Zsófia! Kérem, hogy "kívülállóként" nézze vissza a műsorát. A zene felhangosítása miatt számomra élvezhetetlen, nézhetetlen az adás. Megköszönném, ha a zenei alájátszás miatt nem kellene az ujjamat a távirányítón tartani és visszavenni az idétlen hangerőből, majd újrahangosítani, amikor Ön beszél. Üdvözlettel amúgy egy hűséges nézője.
Név | 2013-06-27 09:22:24
Ma már mindenki ért mindenhez? Tisztába kéne lenni néhány alapvető tudással!Higéniai követelményekkel, mert az egész ország látja,így tanulják meg az emberek! A vágódeszkára soha nem rakunk rá edényt!koszos élelmiszert!stb...kifejezések pontosítása !Szerintem borzasztó a műsor!
georg | 2013-06-14 09:29:15
Kedves Zsófia! Köszönjük az ízes borda recept ötletet! Szinte a sütőből elfogyott:) Igazán jó hogy előre lehet készülni - így a vacsora tényleg 15 perc sütéssel kész lett-pont addig amíg a salátát bekevertem mellé. Üdv, Kata-Kecskemétről
Név | 2013-06-08 20:15:05
Gratulálok!!! Imádom ezt a műsort.
Név | 2013-05-27 18:38:05
a többi recepteket is kérném,lili
Név | 2013-05-22 12:10:03
Kedves Zsófia! Amikor van rá lehetőségem mindig nézem a műsorát az Rtl Klubbon,és nagyon teszik a műsora! A héten nem tudok menni dolgozni,mivel epekő műtétem volt,és nem tudom van-e arra mód, hogy ezúton megkérjem, ajánljon olyan ételeket a műsorában,amit epekő eltávoltás utána ehetnék.Ha nem az sem gond,gondolom be van ütemezve a héten! Köszönöm válaszát! Lilla, Nyíradony
Név | 2013-05-13 08:57:06
Kedves Zsófi! A világ legfinomabb citromtortájának receptje - szerintem hibás, mivel 57 dkg vajat ír a recept, amihez legalább 60 dkg liszt kell. Ez szerintem 5,7 dkg vaj lehet. Vagy én csináltam/olvastam valamit rosszul? Üdvözlettel: Mariann
Név | 2013-05-12 18:34:38