RTL Klub.hu

Karfiolkrém

Kend pirítósra, majd élvezd lágy ízét, a szádban szétolvadó harmóniát! Könnyű és finom!

Hozzávalók:


1 kis fej karfiol1 dl tejföl1 db citromolívaolaj1 evőkanál mustár1 fej vöröshagymasóborsőrölt szerecsendió1 csokor zeller zöldje1 csokor petrezselyem8 szelet kenyér1 kis fürt szőlő


A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós, citromos vízben, fedő nélkül megfőzzük, lecsepegtetjük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a mustárt.


A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. A zeller zöldjét, a pirított hagymát kevés olívaolajjal összeturmixoljuk, a karfiolkrémhez adjuk, melyet reszelt citromhéjjal és őrölt szerecsendióval ízesítünk, majd alaposan összekeverünk.


A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd vastagon megkenjük a krémmel, tetejére egy-egy szem szőlőt teszünk díszítésként.


Jó étvágyat!

Lányom emlékére
Laura Carlston (Rue McClanahan) három felnőtt gyerme...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter