Bálint Antónia desszertje

Fekete-fehér csoki torta

Hozzávalók:
12 tojás
32 dkg teavaj
16 dkg natúr kakaó
16 dkg kristálycukor
6 dl növényi tejszín
4 tábla fehér csoki

Elkészítési mód:
Bekapcsoljuk a sütőt, 180 fokig melegítjük.

Torta teteje:
Hideg növényi tejszínt felverjük. Fontos, hogy hideg legyen, különben nem lehet felverni! Kézzel 4 tojás sárgáját hozzákeverünk. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
Négy tábla fehér csokit felolvasztunk. Nem egyszerű! Tálba tesszük, mikrót 800-900 kW-ra állítjuk. Betesszük a csokit, és kb 5 mp-ként leállítjuk a mikrót, különben megtúrósodik a csoki. Így szép krémes lesz.
Aztán a fehér csokiba maréknyi növényi tejszínt teszünk, összekeverjük, szintén óvatosan, majd a többit is hozzákeverjük. Ezt a masszát betesszük a hűtőbe.

Torta alja:
8 tojás fehérjét 8 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, betesszük a hűtőbe.
8 tojás sárgáját 8dkg kristálycukorral kikeverünk, hozzáadjuk a 32 dkg teavajat. Ebbe belekeverjük a 16 dkg natúr kakaót, majd kézzel csomómentesen elkeverjük.
A felvert fehérjét ehhez keverjük hozzá, szintén kézzel, hogy a hab ne törjön össze.
A tepsit kivajazzuk, rászórjuk a lisztet. Beletesszük a formát, abba beleöntjük a kakaós masszát, és a 180 fokos sütőben 17 percig sütjük. Fogpiszkálóval megnézhetjük, mielőtt kivesszük, hogy jó-e. Ha nagyon ráragad a csoki, akkor még pár percig sütni kell. Majd ezt hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ne érje hideg.
Ha ez kihűlt (kb 1,5-2 óra múlva), és a fehér csoki is jól kenhető állapotban van, kivesszük a torta alját a formából, és szépen egyenletesen rákenjük a fehér csoki masszát.
Tetszés és ízlés szerint díszítsük, az alkalomhoz illő módon.
Az ínyencek tehetnek mellé bodzavirágos narancslekvárt, vagy eper dzsemet, ezekkel még fantasztikusabb az íze.

Fókusz
Hétköznaponként jelentkező riportmagazin a legfrisse...
Éjjel-Nappal Budapest
Ma történik: Amikor Alexa reggel másnaposan hazaér ...
Barátok közt
A héten történik: A dühöngő Marcell kezéből egy oly...
Szulejmán
Hürremet a háremben történt lázadás idején kis híján...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter
Mónikának: Ha nem azzal a hozzávalóval csinálod amit a recept kér akkor mire számítasz???
Szilvi | 2010-04-21 20:31:41
Ebbe a sütibe nem kell liszt?
2009-09-17 17:00:59
Én is megcsináltam, de vaamit elronthattam. Nekem a teteje nem lett olyan tömör mint Toncsinak és amikor rákentem a tetejére a tálban összeállt csoki maradt. Mit ronthattam el? A krém legalább másfél órát állt.Habtejszínt hasznátam nem növényit.
Mónika | 2009-09-06 22:37:44
megcsináltuk é jó volt
ákos | 2009-08-25 13:26:51
Igazán finom!Többiek a csokit nem kell olyan macerásan a mikroban elkészíteni!Elég ha csak gőz fölött egy nagyon kicsi olajjal felolvasztja.
Enikő | 2009-08-23 11:16:52
A férjemmel tegnap ünnepeltük a 5. évfordulónkat:) és elkészítettem a sütit és mennyei lett!!!
Csenge | 2009-08-19 15:02:56
Megcsináltam és nagyon finomra sikerült
niki | 2009-08-17 21:26:28
Megcsináltam tegnap. A teteje nagyon finom lett, de az alja nagyon rossz (talán nagyon keserű volt csak az volt a baja). Lehet nem kellett volna bele 16 dkg kakaó? Amúgy elfogyott :).
Tünde | 2009-05-16 14:44:24