Bálint Antónia desszertje

Fekete-fehér csoki torta

Hozzávalók:
12 tojás
32 dkg teavaj
16 dkg natúr kakaó
16 dkg kristálycukor
6 dl növényi tejszín
4 tábla fehér csoki

Elkészítési mód:
Bekapcsoljuk a sütőt, 180 fokig melegítjük.

Torta teteje:
Hideg növényi tejszínt felverjük. Fontos, hogy hideg legyen, különben nem lehet felverni! Kézzel 4 tojás sárgáját hozzákeverünk. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
Négy tábla fehér csokit felolvasztunk. Nem egyszerű! Tálba tesszük, mikrót 800-900 kW-ra állítjuk. Betesszük a csokit, és kb 5 mp-ként leállítjuk a mikrót, különben megtúrósodik a csoki. Így szép krémes lesz.
Aztán a fehér csokiba maréknyi növényi tejszínt teszünk, összekeverjük, szintén óvatosan, majd a többit is hozzákeverjük. Ezt a masszát betesszük a hűtőbe.

Torta alja:
8 tojás fehérjét 8 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, betesszük a hűtőbe.
8 tojás sárgáját 8dkg kristálycukorral kikeverünk, hozzáadjuk a 32 dkg teavajat. Ebbe belekeverjük a 16 dkg natúr kakaót, majd kézzel csomómentesen elkeverjük.
A felvert fehérjét ehhez keverjük hozzá, szintén kézzel, hogy a hab ne törjön össze.
A tepsit kivajazzuk, rászórjuk a lisztet. Beletesszük a formát, abba beleöntjük a kakaós masszát, és a 180 fokos sütőben 17 percig sütjük. Fogpiszkálóval megnézhetjük, mielőtt kivesszük, hogy jó-e. Ha nagyon ráragad a csoki, akkor még pár percig sütni kell. Majd ezt hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ne érje hideg.
Ha ez kihűlt (kb 1,5-2 óra múlva), és a fehér csoki is jól kenhető állapotban van, kivesszük a torta alját a formából, és szépen egyenletesen rákenjük a fehér csoki masszát.
Tetszés és ízlés szerint díszítsük, az alkalomhoz illő módon.
Az ínyencek tehetnek mellé bodzavirágos narancslekvárt, vagy eper dzsemet, ezekkel még fantasztikusabb az íze.

Brandmánia
Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világ...
Reflektor
Sztárok, hírességek, celebek - reflektorfényben élne...
Gazdagék
Bob Daly, akinek a kocsiját Dahliáék el akarták lopn...
a'la CAR
Az a'la CAR minden műsora nagy kaland, amely az ors...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter
Mónikának: Ha nem azzal a hozzávalóval csinálod amit a recept kér akkor mire számítasz???
Szilvi | 2010-04-21 20:31:41
Ebbe a sütibe nem kell liszt?
2009-09-17 17:00:59
Én is megcsináltam, de vaamit elronthattam. Nekem a teteje nem lett olyan tömör mint Toncsinak és amikor rákentem a tetejére a tálban összeállt csoki maradt. Mit ronthattam el? A krém legalább másfél órát állt.Habtejszínt hasznátam nem növényit.
Mónika | 2009-09-06 22:37:44
megcsináltuk é jó volt
ákos | 2009-08-25 13:26:51
Igazán finom!Többiek a csokit nem kell olyan macerásan a mikroban elkészíteni!Elég ha csak gőz fölött egy nagyon kicsi olajjal felolvasztja.
Enikő | 2009-08-23 11:16:52
A férjemmel tegnap ünnepeltük a 5. évfordulónkat:) és elkészítettem a sütit és mennyei lett!!!
Csenge | 2009-08-19 15:02:56
Megcsináltam és nagyon finomra sikerült
niki | 2009-08-17 21:26:28
Megcsináltam tegnap. A teteje nagyon finom lett, de az alja nagyon rossz (talán nagyon keserű volt csak az volt a baja). Lehet nem kellett volna bele 16 dkg kakaó? Amúgy elfogyott :).
Tünde | 2009-05-16 14:44:24