Erdélyi Mónika desszertje

Zebratorta mandarin sorbet-val

Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

Castle
Victor Baron, a gazdag New York-i milliárdos szépség...
Az örökség
Antonia neheztel Balmacedára, amiért a nyomozó nem m...
RTL Híradó - Esti kiadás
Az RTL Klubon mindennap többször is láthatjuk, mi tö...
Fókusz
Hétköznaponként jelentkező riportmagazin a legfrisse...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter
Sziasztok! A műsort újra nézve sikerült leírnom a receptet. Zebratorta Tészta: - 20 dkg liszt - 10 dkg vaj - 1 tojás Kovász: Kis langyos tejben 1/2 dkg élesztő, kis lisztet, cukrot elkeverek. Felfuttatom, majd a tésztához adom. Az egészet jól összedolgozom. Kinyújtom, majd egy tortaformét kibélelek a tésztával, az oldalást is. Krém: - 50 dkg mascarpone - 15 dkg tehéntúró - kb. 15 dkg cukor - vanília aroma - 4 dl tejföl - 2 tojás Jól kikeverem a krémet. karamellt készítek (barnacukor, tejszín, egy kis vaj), majd a krém feléhez keverem. A tésztára rétegezem a krémet középról kiindulva váltakozva egy kanállal. 50 percíg sütöm kb. 150 C-on.
Név | 2010-11-20 10:39:39
sőt karamellel sötétítette a tésztát és nem kakaóporral.
Név | 2010-09-28 17:32:52
nem ez a recept volt a műsorban. Abban a süteményben nem volt puding, de volt mascarpone.
Név | 2010-09-28 17:31:53
Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam - igazán saát tapasztalat, vagy másvalaki fogta ezt a fakanalat?
Helča | 2010-04-09 09:22:06
Hát egyértelmű, hogy Mónika nem ezt csinálta meg, neki karamelles krémje volt.
alanie | 2010-02-19 16:48:13
A receptben ott van a 75 dkg krémesre áttört túró...Mutatták azt is, hogy a 25 dkg-os túróból kb. a felét használta el Mónika, -mondta is, hogy nem kell mind- a többi "túró" az a Mascarpone krémsajt volt, ez a két összetevő adja ki a 75dkg "krémes túrót".Tehát kb. 50dkg mascarpone és 25 dkg sima túró kell hozzá. Szerintem.
jucca | 2010-02-18 15:11:24
Erdélyi Mónika a műsorban mascarponét is használt a desszert elkészítéséhez.Kérem válaszukat, hogy miből kell kevesebb, esetleg a tejfölből. Emlékezetem nem csal, akkor talán pudingport sem használt.Kérem mielőbbi válaszukat.Köszönettel
Név | 2010-02-17 11:23:25
Én is a krumplis párnácskás receptet szeretném kérni.
Kati | 2010-02-16 20:32:24
Azt a receptet kérem amit a mónika csinált--->krumplis párnácskák
Pipike.(L) | 2010-02-16 13:15:46