Gönczi Gábor desszertje

Csupa-csoki souffle vanília fagyival

Hozzávalók:
20 dkg feketecsokoládé
6 db tojás
4 dkg kukoricakeményítő
12 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dkg vaj, porcukor
1 doboz vaníliás fagylalt

Törjük össze kis darabokra a csokoládét, tegyük egy kis lábasba, majd vízgőz felett olvasszuk meg.
Válasszuk el a tojásokat a fehérjétől, keverjük össze a keményítőt 6 dkg barnacukorral.
Keverjük az olvasztott csokoládéhoz kettesével a tojások sárgáját, majd a cukros keménytőt.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Verjük fel a tojások fehérjét kemény habba, keverjük hozzá 5 dkg barnacukrot, majd óvatosan keverjük a csokoládés masszához.
Kenjük ki vajjal a formákat, szórjuk meg porcukorral, majd töltsük bele a csokis masszát. Tegyük a sütőbe és süssük 20-22 percig.
Ha elkészült tálaljuk forrón, tetejét szórjuk meg porcukorral, mellé vaníliás fagylaltot kínáljuk. Friss eperszemekkel dekoráljuk.

Asztro-Show
Az Asztro-Show minden hétköznap dél körül jelentkezi...
Fókusz
Hétköznaponként jelentkező riportmagazin a legfrisse...
Éjjel-Nappal Budapest
Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői fiatalok, akik ...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter