Straub Dezső főétele

Libamell steak juhtúrós palacsinta tortával

Hozzávalók:

• 6 db libamell
• 1 csomag grillfűszer
• db vöröshagyma
• tv paprika
• paradicsom.

A palacsintához:

• 4 db tojás
• 1 L tej
• 70 dkg liszt
• 1 csomag élesztő
• 1 dl olaj.

A töltelékhez:

• 30 dkg juhtúró
• 3 dkg só
• 1 dl tejföl
• kávéskanál kapor és kakukkfű
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csipet őrölt bors
• 10 dkg tehéntúró.

A mártáshoz:

• 2 dkg liszt
• 2 dl tejszín
• 1 db húsleves kocka
• 1 üveg áfonyalekvár
• vörösbor.

A díszítéshez: kék és fehér szőlő, narancs, phisalis.

A megtisztított libamellek bőrét bekockázzuk, befűszerezzük. Serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd tepsibe tesszük, összevágott hagymát, paprikát és paradicsomot, karikára vágott sárgarépát teszünk mellé, pici vizet öntünk alá és 40 percig sütjük 170°C-os sütőben.
A tojásból, tejből, lisztből, élesztőből, olajból, és langyos vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. Pihentetjük, ezalatt elkészítjük a juhtúrós tölteléket, a hozzávalókat összekeverjük.

A palacsintákat jó vastagra sütjük, mikor egy megsül, tálra tesszük, rákenjük a tölteléket és a következő kisült palacsintát a töltelékre borítjuk, majd megkenjük a töltelékkel és így rétegezzük egymásra a palacsintákat. A kész tortát kihűtjük, majd 8-ba vágjuk.

Ha megsült a libamell, a zsírjából a zöldségekkel együtt 1 merőkanálnyit lábosba teszünk, belerakunk 1 ek lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük 2 dl húslevessel (leveskocka + víz, felforralva) és 1 dl tejszínnel. Felforraljuk, beállítjuk a sűrűségét, átszűrjük, majd 3 ek áfonyalekvárral összeforraljuk, kevés vörösbort is önthetünk hozzá. (De úgy beszéltük, hogy ha lehet, akkor a kész mártást tőlünk vinné el.)

Tányérra tesszük a palacsintacikket, mellé a libamellet felszeletelve, félig ráöntve a mártás. Naranccsal, szőlővel, phisalissal díszítjük.

8:08 - Minden Reggel
Az RTL Klub napindító magazinjában minden reggel 8:0...
Asztro-Show
Az Asztro-Show minden hétköznap dél körül jelentkezi...
Fókusz
Hétköznaponként jelentkező riportmagazin a legfrisse...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter