Straub Dezső desszertje

Diplomatapuding

Hozzávalók:

• 1 csomag babapiskóta
• 1 dl tejszín
• 30 dkg mirelit meggy
• 1 L tej
• 10 dkg cukor
• 2 csomag Aranka pudingpor
• 2 dl konyak
• 1 flakon tejszínhabspray
• 1 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg szeletelt mandula
• 10 dkg étcsoki

A fagyott meggyet tálba tesszük, megszórjuk 10 dkg cukorral és leöntjük a konyakkal.
A krémport összekeverjük a zacskón lévő recept szerinti tejjel és 1 csomag vaníliás cukorral, hagyjuk pihenni.

Ha a meggy kiolvadt a levét leszűrjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad benne. A poharak belsejét megdíszítjük a megolvasztott csokival. Ha a csoki megdermedt, a babapiskótákat a meggylés szirupba mártjuk, hogy jól beszívja, és a poharak aljára tesszük.

A krémet kihabosítjuk, 1 dl tejszínnel dúsítjuk. A kész krémből 1 evőkanálnyit a pohárba tett piskótára teszünk, belenyomkodunk 5-6 szem meggyet, majd egy következő réteg krém jön, rá egy piskóta és meggyek. A tetejét lekenjük a maradék krémmel, hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tejszínhabbal, a maradék meggyel és pirított mandulával díszítjük.

Fókusz
Hétköznaponként jelentkező riportmagazin a legfrisse...
Éjjel-Nappal Budapest
Ma történik: Milánnak lelkifurdalása van Karesszel ...
Barátok közt
A héten történik: Attila névtelen videó-üzenetet ka...
Glades - Tengerparti gyilkosságok
4. Egy meztelen nő testére bukkan egy kenus hajnalb...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter