Bay Éva főétele

Pulykatorta quiche lorraine-nel és házi birsalma dzsemmel

Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
10 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg vaj
20 dkg trappista sajt
20 dkg füstölt sajt 1 pohár tejföl

darált bors

A pulykamell filét szeleteljük fel vékonyra, majd kissé ütögessük meg klopfolóval. Daráljunk rá borsot és sózzuk meg.
Öntsük a tejet egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, majd áztassuk bele a hússzeleteket.
Üssük fel a tojásokat egy tálba, villával verjük fel. A lisztet szórjuk egy másik tála.
Kenjünk ki vajjal egy ovális tűzálló üvegtálat, majd először mártsuk lisztbe a beáztatott hússzeleteket, utána a felvert tojásba, és tegyük egymás mellé a sütőedénybe. Ha megtelt az edény alja szórjunk rá a reszelt sajtokból, majd ismételjük meg a rétegezést. Ismét sajt kerüljön rá. addig rétegezzük, míg a hús el nem fogy.
A maradék lisztet, tojást, fokhagymás tejet keverjük össze a tejföllel, és öntsük a hússzeletekre. Forró sütőben 150 fokon süssük körülbelül 35-40 percen keresztül. Ha elkészült szeleteljük fel cikkekre és tálaljuk tányérokra. Körítsük a cikkekre vágott qiuche lorennel.

Quiche Lorraine
Hozzávalók:
1 adag omlóstészta
1 maréknyi gomba
1db póréhagyma vagy 5-6 db vöröshagyma
3 dl tejszín
8 szelet húsos bacon szalonna
4 db tojás sárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors

Omlóstészta:
20 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
csipetnyi só
5-6 evőkanál hideg víz

Tegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká.

A póréhagyma két végét vágjuk le, szeljük hosszában kétfelé, majd kockázzuk egy centis darabokra. Bő vízben mossuk át legalább kétszer, tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le alaposan. Ha vöröshagymát használunk, szeleteljük fél karikákra. Ugyancsak kockázzuk fel a szalonnát, tegyük egy nagy serpenyőbe és hevítsük addig, még a szalonna pirulni kezd. Adjuk a pórékockákat, a felszeletelt gombát, fűszerezzük őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Pároljuk körülbelül 2-3 percig és hagyjuk kissé kihűlni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk kis az omlóstésztát fél centi vastagságúra, béleljünk ki vele, egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a sütőedény kilógó széleinél vágjuk le, majd tegyük bele a megpárolt szalonnás hagymát.
Egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt a tojások sárgájával és öntsük a hagymás keverékre. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 150 fokon legalább 35-40 percig.

Éjjel-Nappal Budapest
Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői fiatalok, akik ...
Tuti gimi
Miután Renee felbőszíti hazugságaival egy parkolóban...
Az örökség
Irene megjelenik egy pisztollyal a részvényesek ülés...
A mentalista
A CBI ezúttal egy bankrablás során elkövetett gyilko...
KOMMENTEK
Új hozzászólás
moderálás után jelenik meg
0/1000 karakter
kipróbáltuk a pulykatortát és nagyon finom:)
Fruzsi | 2010-04-30 12:32:06
Nagyon szeretném az elöétel elötti pogi recepjét. Nagyon finom lehetet.
Prücsi | 2010-04-30 07:24:20
Bay Évának az előétel előtti pogi receptjét is meg lehet majd találni?Nagyon szeretném!Köszönöm:Udika
udika | 2010-04-29 14:22:26